Danza: Actividades de septiembre del Festival Dansalona 2011.


Durant aquest mes de setembre continuen les activitats de dansa a Barcelona programades pel Festival Dansalona 2011.

Aquesta segona edició de Dansalona pren com a referència els bons resultats obtinguts el 2010. En aquest sentit, Dansalona vol demostrar una vegada més, que Barcelona és una ciutat vital, dinàmica i amb ganes de veure una programació artística de dansa de qualitat durant els mesos d’agost i setembre.

Dansalona vol destacar en aquesta segona edició amb una programació artística de qualitat, dinàmica, vibrant i oberta a tot tipus de públic i edats. En aquest sentit, vol posar de relleu els trets culturals propis i distintius mitjançant la dansa i fer d’aquesta disciplina un pol d’atracció turístic a la nostra ciutat a través d’ espectacles singulars, transgressors i de tarannà innovador. Seguint la mateixa línea artística encetada el 2010, la idea és combinar esdeveniments i actes tant l’aire lliure com a recintes tancats de la ciutat en un mateix marc de ritmes i estils de dansa diferents. Entre d’altres disciplines de dansa, destaquen les següents:

Dansa contemporània
Flamenc
Balls del món
Espectacles de dansa adreçats al públic familiar

La diversitat d’estils respon a una clara necessitat d’apropar la dansa a tots els ciutadans de Barcelona. En aquest compromís per la creativitat, Dansalona vol comptar amb artistes internacionals, que puguin aportar trets distintius propis dels seus països i cultures per tal de dinamitzar una programació marcada per les sinèrgies d’estils.

Dansalona presenta les seves activitats tant en espais oberts com en recintes tancats. Entre els espais que hi participen hi ha: Almeria Teatre, Antic Teatre, Sala Beckett, La Caldera, Teatre Condal, Teatre Gaudí, Mercat de les Flors i Teatre Lliure, saT!, Tantarantana Teatre, Teatre Tívoli o La Villarroel.

Us presentem aquí els propers actes del Festival durant el mes de setembre.

———————————————————————————————————-

ANTIC TEATRE
G.U.A.U.
Guillem Mont de Palol

Del 22 al 25 de setembre

G.U.A.U. és una intervenció escènica en què es proposen diferents maneres d´in-corporitzar i escenificar el concepte d’onomatopeia trobant diferents relacions entre so, cos i llenguatge. Utilitzant onomatopeies que s’associïn a verbs d´acció i moviment com caigudes, salts, crits, derrapades, girs, baralles, cops, accidents… intentarem parlar i escriure la dansa. A G.U.A.U. ens interessa crear una dramatúrgia deconstruida del cos i l´espai. Un joc escènic. Una situació. Un espai i un temps determinat on un equip de tres parteixen del no res per construir escenes tragicòmiques, intel·ligents, físiques, plàstiques, absurdes on el so pren cos i el cos es sonoritza.

Perfomance – Moviment: Guillem Mont de Palol
Concepte i coreografia: Guillem Mont de Palol
Actuat per: Jorge Dutor, Oscar Villegas, Guillem Mont de Palol
Escenografia i vestuari: Jorge Dutor
Espai sonor: Óscar Villegas
Fotografia: Mista Louis
Producció: Antic Teatre/ AdriAntic, Barcelona

———————————————————————————————————-

Teatre Gaudí
Happy Ha-Ha
Mercedes Boronat

A partir del 17 de setembre

Happy Ha Ha és un espectacle de dansa teatre on el gest, la dansa i la música expressen les vivències de Pim, Pam i Pum, tres excel·lents intèrprets que es troben en un espai màgic per compartir un viatge on viuran aventures divertides dins d’un vaixell al mig de l’oceà. Mercè Boronat junt amb Montse Roig, Iván Góngora, Èlia Genís, els tres intèrprets, han creat Happy Ha Ha per comunicar als nens i a les nenes la importància de ser happys. És un espectacle on es parteix del més pròxim per crear màgia. A través de la senzillesa, la proximitat, la vivència i la professionalitat es construeix una dansa hipnòtica i inspiradora. Aquesta experiència invita als nens i nenes a seguir ballant i creant un cop arriben a casa.

Dansa públic familiar

Direcció: Mercedes Boronat
Intèrprets: Montse Roig, Èlia Genís, Iván Góngora
Escenografia i vestuari: Mercedes Boronat
Producció: Danilo Pioli
Vídeo: Àlex Perez
Fotografies: Nacho Pintos

———————————————————————————————————-

Mercat de les Flors i Teatre Lliure
Dansa i cinema a la fresca

El Mercat de les Flors i el Teatre Lliure oferiran de manera gratuïta una programació de Dansa i cinema a la plaça Margarida Xirgu amb els següents títols:

Divendres 16 de setembre
La alegre divorciada
(The gay divorcee)
EUA, 1934
Direcció: Mark Sandrich
Durada: 107 minuts
Amb Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Alice Brady, Betty Grable.

Divendres 23 de setembre
Billu Barber
Índia, 2009
Direcció: Priyardarshan
Intèrprets: Irfan Khan, Sharhrukh Khan, Lara Dutta
Durada: 142 minuts

Abans de cada pel·lícula, també es projectaran peces curtes del certamen internacional Choreographic Captures.

Espais en dansa
S’han organitzat 4 rutes per diferents espais que programen dansa i que tindran lloc en dos caps de setmana. El públic general farà de manera lliure les rutes trobant als espais oberts, alguna activitat relacionada amb el món de la dansa en horari determinats.

Ruta Meridiana, 17 setembre
Estudi Raravis / saT! / Estudi David Campos / Nau Ivanow / Estudi Mar Gómez

Ruta Paral·lel, 18 setembre
Mercat de les Flors / Teatre Lliure / El Graner / La Porta / La Piconera / Elclimamola / Taller Roberto G. Alonso / La Poderosa / Poble Espanyol / Teatre Tantarantana

———————————————————————————————————-

SAT!
This is / On the wall
Croi Glan Integrated Dance Company

17 i 18 de setembre

Dansa contemporània / Dansa integrada

Una sessió doble de la mà de Croi Glan, la companyia de dansa integrada més important d’Irlanda, reconeguda internacionalment pel seu valor artístic d’avantguarda en la creació de treballs de gran força amb ballarins discapacitats i no discapacitats.

This is és procés creatiu. This is és l’espai on trobar significat. This is és el que és. This is és la història de com hem acabat en aquest espai junts… Amb tu. This is és aquí i ara. This is és el què fem. This is (“això és” en anglès) és una peça de 20 minuts per a cinc ballarins.

On the Wall” és un quartet còmic i commovedor que repassa els sentiments que es desperten quan cerquem el nostre espai al món i ens descobreix com ens veuen els altres a través del potent còctel d’identitat, sexualitat i política. Una peça que redefinirà les nostres percepcions.

———————————————————————————————————-

Tantarantana Teatre
VII Cicle de Dansa i Teatre Físic – TANTA dansa, 9è Circuito de la Red de Teatros Alternativos

14 i 15 de setembre
Trágicos anhelos
+ Amapolas
Cia. Anima’s Animal Art

17 i 18 de setembre
Accidia
Cia. La Coja Dansa

21 i 22 de setembre
Hivernacle
Cia. Una del montón

21 i 22 de setembre
Pieles
Cia. Paula Quintana

24 i 25 de setembre
Deixa’m olorar
Company Cie 6è Sentit

28 i 29 de setembre
El estado crudo
Cía. Javier Martin

1 i 2 d’octubre
Metamorphè
Cía. Dansúka
II EDICIÓ

———————————————————————————————————-

Teatre Tívoli
El llac dels cignes
Ballet Nacional de Cuba

Del 5 al 18 de setembre

És una de les obres més famoses del repertori tradicional es va estrenar a Moscou el 1877. En la versió creada Alicia Alonso, la coneguda estructura argumental, coreogràfica i musical es sintetitza en tres actes i un epíleg. D’acord amb l’estètica del Romanticisme és una fantàstica històrica que inclou prodigioses transformacions, encantaments i monstres malignes, però en què apareix l’amor com a força triomfant sobre els més terribles poders. El llac dels cignes és una de les obres mestres de la història de la dansa teatral, que perdura com a exemple excepcional de l’estil, la tècnica i les formes expressives de la dansa de tota una època.

Coreografia: Alicia Alonso sobre l’original de Marius Petipa i Lev Ivánov
Música: Piotr Ilich Chaikovski
Escenografia: Ricardo Reymena
Vestuari: Francis Montesinos i Julio Castaño
Llums: Ruddy Artiles
Producció: Ballet Nacional de Cuba i Teatres de la Generalitat Valenciana

Primers ballarins: Joel Carreño/ Anette Delgado / Rómel Frómeta / Víctor Gilí / Viengsay Valdés
Ballarins principals: Sadaise Arencibia / Elier Bourzac / Yolanda Correa / Félix Rodríguez / Javier Torres
Primers solistes: Ernesto Álvarez / Ivette González / Linnet González / José Losada / Yanela Piñera / Javier Sánchez / Aymara Vasallo
Solistes: Jessie Domínguez / Ivis Díaz / Betina Ojeda / Lisette Ojeda / Karelia Sánchez / Alejandro Virelles / Dayron Vera
Corifeus: Ernesto Díaz / Amanda Fuentes / Annia Hidalgo / Ernesto Méjica / OmarMorales
Cos de ball: Lissi Báez / Adiene García / Maureen Gil / Patricia González / Alfredo Ibáñez / Raúl Mazorra / Victoria Prada / Odaray Prats / Liván Pujada / Amaya Rodríguez / Pedro Santos / Elizabeth Sosa / Jorge Villazón / Ginett Moncho / Fabián Morales / Grettel Morejón.
Maitre Principal: María Elena Llorente

———————————————————————————————————-

La Mercè 2011
Barcelona balla
Montse Colomé i Leo Castaldi

22, 23, 24 i 25 de setembre a les 21.30, 22.15 i 23 hores
(tres passis de 15 minuts de durada)

Acte de cloenda Dansalona 2011
Parc de la Ciutadella. Espai Geologia
Festes de la Mercè

Mentre mireu un vídeo en el qual uns personatges ballen en una Barcelona desconstruïda, uns performers esborraran les fronteres entre la pantalla i el món real. Barcelona balla, i els barcelonins i les barcelonines… també!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.