Novetat discogràfica: La rosada, de Xarim Aresté

xarim-areste-14-05-15

Després de liderar amb mà ferma els Very Pomelo i de signar un primer disc en solitari (Lladregots,2013), Xarim Aresté (Flix, 1983) va posar el seu talent al servei d’altres músics i bandes del país, com Pascal Comelade, Paul Fuster, Maika Makovski, Sanjosex o Sopa de Cabra. Ara, però, Aresté reprèn el seu propi camí amb la publicació de La rosada (Bankrobber), un disc lluminós i optimista que conté una desena de cançons i que ve acompanyat d’un CD de regal, Cine Ebro, amb disset composicions instrumentals enfocades com a banda sonora imaginària de la seva vida i en què ha invertit deu anys de la seva vida.

A La rosada Xarim Aresté ha volgut fer un pas endavant en la seva carrera i reinventar-se com a guitarrista, i per aquest motiu aparca els seus formidables solos per tal de potenciar les lletres i les melodies dels seus nous temes. Així, i amb la complicitat d’amics músics com Ermengol Mayol i Ricard Sohn, Aresté ha afegit piano de cua, trompetes, cors i bateria per a fer evolucionar les primigènies maquetes del disc, i el resultat són deu cançons d’estils ben diversos que inclouen el folk (Lleons marins), els sons balcànics (Ple de gom a gom), la introversió jazz (Jo t’estimo), la psicodèlia pop (Pensant en cercles) o l’alt-country (Bon vent), un material que va estrenar el passat 15 de maig a La [2] de la Sala Apolo de Barcelona.

El músic Xarim Aresté, en una imatge promocional
El músic Xarim Aresté, en una imatge promocional

A més, i per a enhorabona dels seus seguidors incondicionals, Aresté demostra que es troba en una excel·lent forma creativa: coincidint amb el llançament d’aquest disc, el músic publica el seu primer poemari, Catacumba umbilical (66 RPM edicions), un llibre més complex i atrevit en què inclou textos curts i poemes llargs de vers lliure, un recull que es presenta complementat amb il·lustracions de Joan Garau.

Títol: La rosada
Autor: Xarim Aresté
Discogràfica: Bankrobber
Data de publicació: Abril 2015
Preu: 14,99 €
Més informació: https://www.facebook.com/xarimareste

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.