Novetat discogràfica: Música i lletra, de Feliu Ventura

Cinc anys després del seu darrer treball (Alfabets de futur), el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura presenta nou disc, Música i lletra, un treball que el mateix músic ha qualificat com “un disc de síntesi, un disc d’essència, de concreció”, amb la intenció de fugir d’artificis i embolcalls interferents.

Feliu Ventura

Ventura explica els anys de silenci discogràfic (un període en què ha estat centrat en els concerts i en les col•laboracions amb altres músics) perquè, per a ell, és necessari un cert temps per tal de crear una obra de qualitat, unes cançons en les quals pugui tenir especial cura de la música i lletra, d’aquí el títol de l’àlbum. Així, les onze cançons que ara presenta tenen com a característica la fórmula del “menys és més”, i tenen el seu origen en la tradició mediterrània de la riba valenciana, sense deixar de banda l’estètica pop amb continguts compromesos.

D’aquesta manera Música i lletra ofereix cançons com la que obre el disc, Història d’un sofà, on trobem l’orgull dels seus orígens; la denúncia davant la crua realitat a Torn de preguntes; el compromís a País de carretera; l’humor i la sàtira d’El nus de la corbata; l’homenatge a la resistència sahrauí a Lluna de safrà; o la necessitat d’alimentar amb l’esperança la propera generació a Present.

Per a aquesta ocasió, Ventura s’ha envoltat dels músics Borja Penalba (encarregat de les guitarres acústiques, l’acordió i la percussió menor, a més d’exercir de productor), Sara Chordà (al violoncel), Pau Figueres (la guitarra espanyola i l’slide) i Miquel Córdoba (amb el violí i la viola).

El proper 15 d’octubre Feliu Ventura presentarà el seu nou disc Música i lletra a Barcelona, en un concert que oferirà a l’Auditori, a les 21 hores. Les entrades per a aquest concert (15 €) ja es poden adquirir mitjançant el servei del Telentrada de Catalunya Caixa.

Títol: Música i lletra
Autor: Feliu Ventura
Discogràfica: Propaganda pel Fet!
Més informació: www.musicailletra.cat/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.