Nova exposició: A la recerca dels tresors perduts

Si hi ha un nom que ha popularitzat la professió de l’arqueòleg arreu del món, si hi ha una figura que ha captivat milers de seguidors per haver mostrat una versió aventurera de l’arqueologia, aquest no és altre que Indiana Jones, el personatge que va popularitzar al cinema Harrison Ford de la mà de George Lucas i Steven Spielberg als anys 80.

Aquest any es celebra el trentè aniversari del debut a les pantalles cinematogràfiques d’aquest intrèpid professor d’arqueologia: l’any 1981 es va estrenar A la recerca de l’Arca perduda, la primera de les – fins ara – quatre entregues que han portat al doctor Jones a enfrontar-se a nombroses situacions de perill per tot el planeta, acompanyat del seu inseparable barret d’ala ampla i amb un fuet com a única arma, popularitzant així una professió, la d’arqueòleg, que fins aleshores no era gaire coneguda fora dels ambients acadèmics.

Per commemorar aquest esdeveniment, el Museu d’Arqueologia de Catalunya inaugura una exposició que serveix com a homenatge a Indiana Jones, tot un referent per aquells que han encaminat la seva trajectòria professional cap a l’arqueologia. D’aquesta manera, el Museu d’Arqueologia de Catalunya exposa alguns dels objectes que Jones buscava en les seves aventures cinematogràfiques, com ara el Sant Graal, l’ídol d’Or de la Fertilitat, l’Arca de l’Aliança o el Capçal de Rà, per citar alguns exemples.

A més, com a complement d’aquesta exposició, el museu té l’encert de programar els quatre títols que formen aquesta famosa sèrie d’aventures, que es podran veure els dissabtes a les 18:30 hores, i que cadascuna d’elles anirà precedida d’una presentació en què es recordaran les anècdotes més interessants de cada film:

• A la recerca de l’Arca perduda (dissabte 23 de juliol): el govern nord-americà encarrega al doctor Jones la recerca de l’Arca de l’Aliança, on es conserven les Taules de la Llei que Déu va lliurar a Moisès, una tasca que l’enfrontarà als nazis.

 Indiana Jones i el Temple Maleït (dissabte 6 d’agost): després de fugir de Xangai, en companyia d’una cantant i un fidel seguidor, Indiana Jones arriba a l’Índia, on els habitants d’un petit poblat li demanaran ajuda per tal de recuperar els nens que han estat segrestats.

 Indiana Jones i l’Última Croada (dissabte 20 d’agost): els nazis han segrestat Henry Jones, pare d’Indiana, que té informació que permetria localitzar el Sant Graal. D’aquesta manera, el doctor Jones no tindrà altre remei que enfrontar-se altra vegada als nazis per salvar el seu pare.

 Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall (dissabte 10 de setembre): Indiana Jones torna al seu país després d’enfrontar-se a uns espies russos. Ja a casa, un jove rebel li proposa trobar la Calavera de Cristall d’Akator, un repte que el portarà a enfrontar-se de nou als agents soviètics.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya l’encerta al programar totes aquestes activitats de forma gratuïta i amb aforament limitat.

Un comentario en “Nova exposició: A la recerca dels tresors perduts”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .