Crítica literària: Tan lluny com els peus em portin, de Edicions La Campana.


Que la realitat supera la ficció, queda sobradament demostrat en aquesta narració d’en Josef Martin Bauer, on ens explica la epopeia real de l’ex oficial alemany Cornelius Rost (Clemens Forell en el llibre, l’autor no va estar autoritzat a utilitzar el nom real).

En Cornelius va ser un presoner de guerra condemnat a 25 anys de treballs forçats en una mina de plom soviètica situada al Cap Est de la Sibèria. La desesperació d’aquella situació infrahumana que va durar 4 anys li va oferir el valor d’una bèstia que seria imprescindible per una arriscada fugida on s’abandonaria enmig d’una Sibèria gèlida i solitària.

Durant tres anys farà tot el necessari per sobreviure i travessar els 14.000 kilòmetres necessaris per retrobar-se amb la seva dona i els seus dos fills. Per damunt la neu, caminarà fins al límit per escapar de la mort , el perseguirà el terror de tornar a ser empresonat, aprendrà a pescar en els llacs glaçats siberians, a escapar dels ossos, tractarà amb bandolers, robarà, menjarà com si fos una fera, conviurà amb persones que parlen altres llengües i coneixerà el millor i el pitjor de la espècie humana.

Tan lluny com els peus em portin” es una gran obra plena d’aventures d’extrema duresa que han estat reconegudes i admirades a nivell mundial. Mereix molt d’agraïment el fet de que l’escriptor Josef Martin Bauer acceptés aquest encàrrec i repte ja que d’una altra forma aquesta impossible odissea hagués quedat en la més profunda i injusta ignorància.

Títol: Tan lluny com els peus em portin
Autor: Josef Martin Bauer
Editorial: Edicions La Campana
Col·lecció: Toc de Ficció
Data de publicació: octubre de 2003
Preu: 21 €
Número de pàgines: 450

Escrit per: Marilà Lucas Serra

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .