Crítica literària: The Bluest Eye, de Toni Morrison.


Pecola
es una nena lletja de pell negre que li ha tocat la desgràcia de viure enmig d’una societat en que la bellesa queda limitada als humans de pell blanca i ulls clars. De ben petita ja serà rebutjada, depreciada, ignorada i utilitzada sense pietat per la seva comunitat i fins i tot per la seva família. La seva pròpia estima desapareix i aprèn a viure amb el maltractament psicològic i la soledat més profunda, tot un cocktail explosiu que suposa la destrucció de la infantesa d’una nena innocent.

The Bluest Eye, es un llibre de fons injust i cruel situat a Lorain, Ohio, en els anys 60. L’obra de l’escriptora Toni Morrison es una reflexió envers la estupidesa i superioritat permesa de la raça blanca al llarg de la historia de la humanitat, que ha fet tan de mal globalment però que alhora pot destruir al ser més fràgil i indefens d’un grup social, un infant. També obliga a reflexionar sobre la protecció d’aquells nens que viuen en societats marginals, de la necessitat d’una família o àmbit protector i amb un mínim d’estimació i/o acceptació per part del seu entorn. Morrison, escriptora, editora i defensora dels drets humans, evidencia que per el bon funcionament d’una societat es bàsic un procés positiu de la infantesa de les persones.

Una història que planteja infinits temes i debats sobre la marginació social i racial, la benevolència i la maldat de l’esser humà,la innocència dels infants, la pobresa, el poder i la fragilitat, les oportunitats perdudes i les frustracions, la prostitució, la bellesa, la família, els amics…en definitiva tot un llistat de tòpics típics malhauradament sempre presents.

Títol: The Bluest Eye
Autora: Toni Morrison
Editorial: Vintage International
Format: Tapa tova: 206 pàgines
Data de publicació: maig de 2007
Idioma: Anglès
ISBN-10: 0307278441
Preu: 8,05 € (Amazon Espanya)

Escrit per: Marilà Lucas Serra

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.