rutes-per-descobrir-barcelona_destacado

Novetat: Rutes per descobrir Barcelona, Núria Miret, Ed. L’Arca

rutes-per-descobrir-barcelona_1Avui us recomanem a Culturalia Rutes per descobrir Barcelona, de Núria Miret, un altre llibre que ens permetrà conèixer millor Barcelona, el seus carrers i edificis i la seva història, que moltes vegades passa desapercebuda per la majoria de  nosaltres.

Del Besòs al Llobregat, de Collserola a la platja del Bogatell, aquest llibre ens mostra una sèrie de rutes –històriques, literàries, gastronòmiques o artístiques– que ens ajudaran a redescobrir la ciutat i el seu valuós patrimoni cultural. Es tracta d’una sèrie de passejades per la capital catalana on l’autora ens mostra autèntiques troballes que en ocasions passen desapercebudes al vianant però que fan que Barcelona continuï tan viva i seductora com mai. Recorreguts apassionants i sorprenents per la Barcelona curiosa que no trobaràs a les guies turístiques.

Caminar per la ciutat, deixar-se portar per la sensació de descoberta i gaudir dels racons més especials de Barcelona. Els carrers del cap i casal de Catalunya han estat escenari de revolucions, de lluites, de conflictes que han canviat la seva fisonomia i que ens han deixat un paisatge urbà sovint poc reconegut per la gent de la ciutat.

I és en aquests indrets de vegades poc trepitjats on s’amaguen les històries més boniques i sorprenents. Una ruta per Sarrià per descobrir, entre altres coses, la Casa del Rector, un edifici neoclàssic de principis del segle XX; una altra per descobrir les masies i torrents del Guinardó; caminar pel vell Sant Andreu del Palomar; un passeig ple d’història entre els Jardinets i Lesseps; recordar la Barcelona obrera i pistolera o fer un tomb pel Clot de la Mel.

Tot això i més és aquest llibre: un conjunt d’itineraris per Barcelona que parlen de places amagades, de carrers oblidats, dels secrets que guarden els seus monuments.

Calceu-vos unes sabates ben còmodes i obriu els ulls de bat a bat, perquè l’autora d’aquest llibre us mostrarà cases racionalistes, torres senyorials, escultures amagades, arbres centenaris i palauets modernistes, tot descobrint d’una manera amena i rigorosa els orígens de Barcelona fins a la ciutat actual.

Aquest és un llibre doblement valuós: Per una banda, l’autora ens acompanya pels diferents itineraris urbans que transcorren per llocs emblemàtics i d’interès cultural o patrimonial de la ciutat guarnint-los amb fets curiosos i rellevants que sovint desconeix el barceloní. Però per altra, també ens convida a fer-ne una lectura pausada que ens estimula a cercar allò que l’autora ens explica amb detall i que ens obre les portes a triar el nostre propi itinerari.

Núria Miret i Antolí és casada i té sis fills. Es dedica a escriure, traduir i corregir des del 1991, un món al qual va entrar per causalitat i la va fascinar. És experta en textos educatius, de viatge, de cuina, enciclopèdics, literaris… i no ho pensa deixar. És autora dels llibres Guia curiosa de Barcelona, 1001 records de Barcelona i 1002 curiositats de Barcelona.

Títol: Rutes per descobrir Barcelona. Passejades a peu per fer en menys de dues hores
Autora: Núria Miret
Editorial: L’Arca
Pàgines: 288
Format: Rústica
Idioma: català
Any edició: 2016
Preu: 18,90€

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.