Novetat editorial: Amaranta, de Care Santos

portada_amaranta_care-santos_201504081040

Si hi ha una època en què rebel·lar-se i qüestionar les imposicions familiars és una obligació, aquesta és evidentment l’adolescència. Així mateix pensa la protagonista de la darrera novel·la de Care Santos (Mataró, 1970), Amaranta, una història guanyadora del Premio Jaén de Narrativa Juvenil 2014 i que ara publica en català l’editorial Fanbooks, un relat sobre la llibertat d’escollir i decidir el propi camí i en què el primer amor es viu com una gran aventura.

L’Amaranta és l’única filla dels directors de BancaWorld, que tracten d’educar-la amb disciplina perquè segueixi amb el negoci familiar sense tenir en compte el seu principal desig: ser actriu de teatre, una idea que la família de la jove menysprea amb la prepotència dels qui estan acostumats a fer i desfer segons la seva voluntat. Els seus pares, a més, pretenen imposar-li un noi del seu mateix estatus social, el Sergi, però ella està més interessada en l’Ismael, un cambrer misteriós i atractiu. Lluny de resignar-se a un futur planificat pels seus progenitors, l’Amaranta lluitarà per trencar els esquemes del món en què ha crescut.

L'escriptora Care Santos, en una imatge promocional
L’escriptora Care Santos, en una imatge promocional

Amaranta significa el retorn a la literatura juvenil de Care Santos després de publicar Desig de xocolata, amb què l’any passat va guanyar el Premi Ramon Llull. Santos dóna aquí el protagonisme a aquells idealistes que creuen en una societat més justa i són capaços de desafiar els estereotips, personatges que coneixeran en primera persona els problemes de l’economia actual i el frau de les preferents, i tot enfocat cap als seus lectors preferits, els més joves. «Crec que escriure per a joves comporta assumir la responsabilitat de crear lectors. M’agrada pensar que al tancar un llibre meu els quedaran ganes d’obrir-ne un altre. Escric per aconseguir-ho», afirma esperançada l’escriptora mataronina.

Títol: Amaranta
Autora: Care Santos
Editorial: Fanbooks
Col·lecció: Ficció
Pàgines: 232 pàgines
Data de publicació: Juny 2015
ISBN: 9788416297375
Preu: 15,95 €

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.