Novetat editorial: En directe, de Josep Cuní i Pilar Rahola

L’any 1984 els camins de Josep Cuní i Pilar Rahola es van encreuar. Va ser a Catalunya Ràdio, i res no feia pensar que, d’aquell encontre (poc amistós, tot s’ha de dir) naixeria una sòlida relació professional que els ha convertit, tal i com ells reconeixen entre rialles, en uns Ropper del segle XXI, un matrimoni televisiu que discuteix davant les càmeres com ho farien en la intimitat. D’aquesta relació catòdica neix En directe (editorial Rosa dels Vents), una conversa escrita en què els dos periodistes analitzen diferents assumptes, tant d’actualitat com íntims, un diàleg mantingut davant l’atenta mirada d’Aurora Masip, qui va ser l’encarregada de transcriure les deu hores que va durar la xerrada.

En directe recull els pensaments de Josep Cuní i Pilar Rahola, reflexions sobre Catalunya, la llengua, la comunicació i el futur del periodisme, idees que ja han compartit amb els espectadors en altres ocasions però que, per primera vegada, trobem publicats en forma de llibre. A més, els periodistes també parlen de temes personals, com ara la família, els fills, l’amor i la mort, opinions que fins ara desconeixíem, sobretot de Cuní, que sempre s’ha mostrat molt pudorós amb la seva vida privada.

Portada del llibre En directe

L’editorial Rosa dels Vents va tenir l’encert d’organitzar un esmorzar amb la premsa per presentar el llibre. En aquell acte, que va tenir lloc el 19 d’abril a la seu de l’editorial, l’arribada dels dos protagonistes no va decebre a qui se’ls imagina tot el dia discutint, sempre amb un somriure però sense arronsar-se. En la presentació, Aurora Masip va confessar que havia estat un privilegi donar forma a aquest llibre, i que els dos periodistes van fer gairebé tota la feina (ella només va tenir temps de plantejar la primera pregunta).

Malgrat els dubtes i les reticències inicials, tots dos han quedat molt contents de l’experiència. Josep Cuní pensava que seria molt difícil traslladar les discussions que protagonitzen en televisió a un llibre, però el resultat l’ha deixat ben satisfet; per a ell, En directe, analitza aquest moment de gran confusió en què estem immersos, i és “un llibre testimonial del que ja hem fet” fruit d’una conversa que no pretén adoctrinar ni aconsellar ningú. Per a Pilar Rahola el llibre és “un elogi a la paraula”, una obra que no podria haver fet amb ningú més, ja que Cuní té moltes coses interessants a dir, i per això l’admira; a més, “debatre amb el Josep a mi em millora, i si el venço, la situació és gairebé orgàstica”.

El llibre ve acompanyat d’una petita faixa publicitària que, amb un punt de provocació, assegura: “1.000.000 de seguidors esperen aquest llibre”, una xifra que no té res a veure amb la quantitat d’exemplars que l’editorial posarà a la venta (en seran 32.000), i sí amb el nombre de seguidors que tots dos tenen –si sumem l’audiència del programa de Josep Cuní, els lectors que segueixen la columna que Pilar Rahola publica a La Vanguardia, els programes en què ella col·labora,…

El Dia de Sant Jordi, Josep Cuní i Pilar Rahola signaran exemplars d’En directe a l’FNAC Illa Diagonal (de 12 hores a 13 hores) i a El Corte Inglés Diagonal (de 13 hores a 14 hores).

Títol: En directe
Autors: Josep Cuní i Pilar Rahola
Editorial: Rosa dels Vents
Pàgines: 160 pàgines
Data de publicació: Març 2012
ISBN: 9788401388088
Preu: 15,55 €
—————–

Realizado por: Robert Martínez Colomé

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.