Novetat editorial: El naixement, d’Elisenda Guiu

Malgrat que en els darrers mesos estem vivint uns moments molt intensos, la veritat és que la vida no s’atura per la situació política, una certesa que ha servit a la dramaturga Elisenda Guiu (Barcelona, 1974) com a inspiració per a la seva nova peça teatral: El naixement (Arola Editors), un comèdia dramàtica protagonitzada per dues germanes, una casada amb un català molt vinculat al procés i l’altra amb un madrileny força tancat de mires i amb qui acaba de tenir una filla que neix, justament, el dia del referèndum.

La vigília del referèndum sobre la independència de Catalunya neix a Madrid la filla del Jorge i l’Eulàlia. L’endemà de la bona nova, els oncles de la petita, el Jaume i la Montse, decideixen viatjar a Madrid després d’exercir el seu dret a vot a Barcelona; el Jaume, fervent independentista, no les té totes, preferiria gaudir de la jornada a la seva ciutat, però finalment accedeix als desitjos de la seva dona. Unes hores més tard, i ja a la planta de nounats d’una clínica madrilenya, els quatre personatges es retroben, un encontre en què les ideologies de cadascú marcaran la manera de relacionar-se entre ells.

La dramaturga Elisenda Guiu, en una imatge promocional
La dramaturga Elisenda Guiu, en una imatge promocional

El naixement no pretén ser una crònica històrica ni un tractat polític, només el pretext per endinsar-se –de manera molt convincent– en les dinàmiques de comportament social i de les emocions humanes en el seu conjunt: l’amor, el temor, la il·lusió, l’hostilitat, la rauxa, la tendresa… Guiu signa un retrat de les relacions –ja siguin de parella, fraternals, de família política…– i el delicat vincle que s’estableix entre els diferents membres d’una família a partir dels seus ideals. Així, i en paraules del sociolingüista Miquel Strubell, “els silencis aniran desapareixent, amb confessions sorprenents per part d’alguns dels personatges i, no cal dir-ho, per al lector, a mesura que l’obra arriba al seu clímax”.

Títol: El naixement
Autora: Elisenda Guiu
Editorial: Arola Editors
Col·lecció: Textos a part
Data de publicació: Octubre 2017
ISBN: 9788494764301
Pàgines: 128 pàgines
Preu: 12,00 €

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.