DOCANROL 2012: III mostra de documentals musicals, a Vilanova i la Geltrú

En l’actualitat el gènere documental viu un moment excel·lent, fins al punt que, poc a poc, ha aconseguit fer-se un forat en les cartelleres cinematogràfiques per la varietat de temàtiques que ofereix. Un dels subgèneres més interessants i que més seguidors reuneix és el documental musical, que ens permet conèixer les històries que hi ha darrera d’algunes cançons i dels grups més significatius del seu moment. Un any més, els seus seguidors tenen una cita a Vilanova i la Geltrú, amb la tercera edició del DOCANROL, una mostra en què es projectaran quatre documentals que es podran veure els divendres del mes de maig al Cinema Bosc d’aquesta població del Garraf.

El festival s’inaugurarà el dia 4 de maig amb la projecció de The Beat is the Law – Fanfare for the Common People (20:00 hores), el film que ha dirigit Eve Wood sobre l’escena de Sheffield i la banda britànica Pulp, un documental que per primera vegada es podrà veure al nostre país. Wood es centra en el Festival de Glastonbury de 1995, quan el grup Pulp es va veure obligat a cobrir la baixa de darrera hora dels Stone Roses i, sense notar la pressió, van signar un dels millors concerts de la història del festival, una actuació que els va col·locar a l’avantguarda del moviment Britpop.

Pulp

El següent documental programat és Favela on Blast (11 de maig, a les 20:00 hores), un film dirigit per Leandro HBL i Wesley Pentz que ens porta a través de 60 faveles a la recerca dels herois i malvats d’un món subterrani. Així, MCs, DJs i seguidors del funk s’uneixen aquí per relatar-nos el naixement i maduresa del més explosiu, contagiós i positiu ritme de les barraques brasileres, l’anomenat funk carioca.

El divendres 18 de maig serà el torn de l’anomenat “beatle tranquil”, amb George Harrison: Living in the material world (19:00 hores), el documental dirigit extraordinàriament per Martin Scorsese que ens mostrarà el músic en la intimitat, des de la seva infantesa, l’inesperat èxit dels Beatles, els viatges que va fer a l’Índia, el seu paper dins el grup i l’efecte que en ell va tenir la separació de la formació, l’inici de la seva carrera en solitari,… Scorsese utilitza el material llegat per Harrison per a elaborar aquest film, complementat amb entrevistes realitzades al seu entorn familiar i artístic.

Finalment, la darrera jornada del DOCANROL 2012 presentarà Anvil! The story of Anvil (25 de maig, a les 19:00 hores), el documental sobre el grup de heavy metal Anvil, una formació de culte que va influenciar grups punters com Guns ‘N’ Roses o Metallica, però que no va aconseguir mai l’èxit fora del seu país, Canadà. Dirigit pel periodista britànic Sacha Gervasi, aquest film és, en paraules del seu director, “una història d’amor entre homes, sense sexe”, un documental que emocionarà els seguidors d’aquest estil musical, i que ha estat definit per Michael Moore com “el millor documental que he vist en anys”.

George Harrison

Amb la voluntat de donar suport a les bandes locals, el públic podrà veure, abans de cada projecció, un videoclip d’un dels grups escollits per a l’ocasió; així, els treballs dels Luzzers, The Bongo Experience i Suîte Momo estaran programats abans de cada projecció (només el 18 de maig no hi haurà videoclip). I un cop finalitzada cada sessió, el bar Lotus servirà com a espai per a comentar la pel·lícula, escoltar música i per a participar en un joc sorpresa sobre cultura musical.

Els responsables del DOCANROL 2012 han organitzat una festa de presentació del festival: el proper 27 d’abril el Foment Vilanoví reunirà un bon nombre de grups que faran versions relacionades amb els documentals que es podran veure al Cinema Bosc. En aquesta ocasió, pel seu escenari passaran, entre d’altres, els grups Biscuit, La Brigada, Copa Lotus, Betty Belle, Rodriguistas, Línia Maginot, The Bongo Experience, Les Nines Russes i Ly, una festa que tindrà continuïtat a partir de la mitjanit al Lotus (Plaça Lledoners, núm. 1), on es podrà gaudir d’una afterparty amenitzada pels DOCANROL DJ’S.

Les entrades per al festival es podran aconseguir tant a la festa de presentació DOCANROL 2012 al Foment Vilanoví (27 d’abril) com al bar Lotus, unes entrades que tenen un preu de 5 € per a cada documental (o bé 15 € si es prefereix un abonament per als quatre documentals).

Més informació: http://docanrol.tumblr.com/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.