El hilo de Ariadna_destacado

Crítica teatral: “El hilo de Ariadna”, al Polvorí de Barcelona

Nascuda als soterranis de la Universitat Nacional de Colòmbia fa vint-i-cinc anys, l’obra de teatre El Hilo de Ariadna proposa al públic convertir-se en un Teseu que, mancat d’ulls, segueix les petjades del Minotaure a través de camins, creuaments i passadissos.

Amb el silenci i la foscor d’aliats, l’obra de teatre és un viatge a través del qual l’espectador es guia seguint el fil invisible dels seus sentits: les mans veuen, el nas evoca i l’oïda escolta el silenci. Sense gairebé llum, l’espectador/viatger accedeix a la clarividència dels seus sentits i es veu obligat a seguir la sovint oblidada intuïció. Per a seguir el seu camí, el viatger cal que s’entregui al fil invisible de les intuïcions. La cerca d’un llenguatge sensorial respon a la necessitat de recobrar el cos com a font de coneixement.

El Hilo de Ariadna” es mou entre paradoxes i recupera rutes perdudes: per a veure cal tancar els ulls i per a escoltar és necessari el silenci. Per a trobar cal perdre’s en el laberint mitològic de Creta. El laberint mateix de la vida, que és alhora un camí d’anada i tornada, de mort i de naixement.

El passat mes de gener, la companyia El Teatro de los Sentidos, amb seu al màgic i poc conegut Polvorí de Barcelona, a Montjuïc, va iniciar una campanya de micromecenatge amb la intenció d’evitar el seu tancament. L’objectiu principal era salvar un projecte iniciat fa 25 anys de la mà del dramaturg colombià Enrique Vargas. Els 25.000 euros necessaris han estat assolits gràcies a les 150 donacions rebudes. Amb la recaptació aconseguida, la companyia pretén consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular i iniciar un període de programació estable. Amb El hilo de Ariadna la companyia, formada per artistes de diferents països i que es dedica a investigar la dramatúrgia del llenguatge sensorial, ofereix una programació estable entre el 8 d’abril i el 23 de juny 2018.

«El hilo de Ariadna» es representa al Polvorí de Barcelona (Montjuïc) del 8 d’abril al 23 de juny de 2018.

Més informació i entrades en aquest enllaç
——

Marta Cayetano i Giralt

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.