Conferencias Historia y Cultura

barri-gotic_historia-creacio-i-mentida1. Barri Gòtic. Història creació i mentida.

Amb aquesta xerrada farem un recorregut per la història del Barri Gòtic, coneixerem quina és la seva riquesa patrimonial i com aquesta ha anat transformant-se al llarg del temps condicionada per la creació i desenvolupament de la Marca Barcelona. Coneixerem com han evolucionat els seus espais i edificis durant els últims segles i descobrirem que no tot el que veiem és tan autèntic com ens pensem.

limitador_azul

la-historia-com-a-exemple-daujoajuda_32. La Història com a exemple d’autoajuda.

Els homes i les dones del passat han hagut de fer front a molts dels problemes existencials que nosaltres patim en l’actualitat. I també, com nosaltres, s’han esforçat per solucionar-los. En aquesta xerrada ens fixarem en diversos exemples d’autosuperació al llarg de la història i de pas en traurem algun consell que podrem aplicar a la nostra vida personal.

limitador_azul

emprenedors-i-innovadors-a-la-historia
3. Emprenedors / innovadors al llarg de la Història.

Avui dia les paraules emprenedor i innovació envaeixen qualsevol àmbit en el que ens movem, a la feina, amb l’ús de la tecnologia, en l’àmbit social y cultural. Però la humanitat sempre ha estat emprenedora i innovadora, una realitat que ha fet moure el món i l’ha fet evolucionar fins a l’actualitat. En aquesta xerrada veurem quins són alguns dels exemples del nostres avantpassats innovadors i emprenedors des d’època antiga al present. Una xerrada que, a més, ens proveirà de models a seguir i potser alguna idea…

limitador_azul

La maldicion de Tutankamon_destacado
4. La Maledicció dels faraons. El descobriment de la tomba de Tutankamon.

Si hi ha un descobriment arqueològic cèlebre no és altre que el descobriment de la tomba del faraó Tutankamon. A més, la seva tomba, situada a la Vall dels Reis, estava gairebé intacta. La seva troballa va acabar posant de moda l’egiptologia a Occident. Però la mort sobtada d’un dels seus descobridors, Lord Carnarvon, va provocar que s’iniciés tota una sèrie de rumors i llegendes sobre la maledicció del faraó. En aquesta xerrada analitzarem que hi ha de fals i què de veritat en aquesta maledicció.

limitador_azul

xerrada_les-grans-mentides-de-la-historia-de-roma5. Les grans mentides de la Història Antiga.

Com no podria ser d’una altra forma, la història està ben plena de mentides que s’han acabat imposant en la cultura popular, sobretot arran de l’èxit de la literatura i el cinema i pel desconeixement dels mateixos mitjans de comunicació. En aquesta xerrada estudiarem algunes de les mentides més famoses i consolidades referents a la història Antiga per veure si superen un escrutini històric i científic.

limitador_azul

un-dia-a-la-barcino-romana6. Un dia a la Barcino romana.

En aquesta xerrada acompanyarem a un jove membre de l’aristocràcia ciutadana, Luci Minici Natal Quadroni Ver, un dia qualsevol de la seva vida a la antiga ciutat de Barcino. D’aquesta manera coneixerem els principals espais de la ciutat i els costums quotidians d’un membre de la classe dels decurions.

limitador_azul

un-dia-a-la-barchinona-medieval7. Un dia a la Barchinona medieval (segle XIII).

En aquesta nova sessió coneixerem la Barchinona medieval del segle XIII de la mà de Guillem Vinyades, prohom de la ciutat i membre del Consell de Cent (govern municipal de la ciutat en època medieval).

Anuncios

Un Blog sobre la literatura, el teatro, el cine, la televisión, la historia…

A %d blogueros les gusta esto: