FLECA-PASTISSERIA VICTORIA: L’EXCEL·LÈNCIA DE L’OBRADOR A LA TAULA

Avui entrevistem en Carlos Martínez, el mestre forner que regenta la prestigiosa fleca-pastisseria Victoria situada al centre de Tarragona.

OCTAVI FRANCH: Com indiqueu al vostre web, sou un forn-pastisseria referent a la ciutat de Tarragona des de 1960. Qui la va crear i per què?

CARLOS MARTÍNEZ: El meu pare de petit va aprendre l’ofici de pastisser i va ser fa 50 anys que, juntament amb la meva mare, es van establir per ells mateixos.

OF: Sou a més una empresa familiar, actualment la porteu el teu germà Jordi i tu mateix. N’està prevista la tercera generació? Algun familiar més que estigui o hagi estat implicat en els vostres establiments?

CM: Una tercera generació és molt aviat per saber-ho, encara que és un ofici que no recomano als meus fills. És un treball molt esclau i considero que no tens tanta qualitat de vida com en altres treballs. Durant els últims 25 anys va treballar amb nosaltres el germà de la meva mare, del qual vam aprendre moltes coses.

IMG-20160122-WA0008

OF: Fa pocs anys, tot coincidint amb la jubilació del teu pare, us vau reinventar com també comenteu al vostre web, sobretot incorporant al vostre establiment principal de l’avinguda Ramón i Cajal el servei de cafeteria en un entorn molt tranquil i modern a la vegada. Com està sent l’experiència de passar de l’alimentació a l’hostaleria? Ha ajudat el fet que el teu germà Antonio té un bar molt a prop vostre, de tota la vida?

CM: Des de la jubilació del meu pare hem volgut ser un forn diferent. Tenim l’obrador amb vista al client, per ensenyar que tot el que venem és artesà. Tenim servei de degustació amb cafès i altres begudes, però la nostra ensenya és la de ser una fleca artesana. És clar que al bar del meu germà vaig aprendre tot el relacionat amb el servei en barra. De tota manera, tots tenim estudis d’hostaleria.

OF: Sou l’antítesi de les cadenes low cost 3×1 que han inundat la ciutat en els últims anys. Què és el que us diferencia, realment, d’ells?

CM: Aquestes cadenes de 3×1’50 € que estan per tot arreu tenen un producte molt diferent al meu. Jo amasso, formo i coc cadascun dels nostres productes i busco sempre la màxima qualitat, i gràcies a això seguim treballant. Crec que cada vegada més la gent valora el producte artesà i de qualitat i amb el temps, igual que han crescut tan ràpid, aniran desapareixent.

OF: Quins són els vostres productes estrella?

CM: Tenim unes barres rústiques espectaculars que estan fetes a mà i es venen molt bé.

OF: La teva formació és la que vas rebre del teu pare i del teu oncle o bé tens algun mestre modern que t’hagi inspirat especialment?

CM: Els meus familiars sí que em van transmetre la passió per aquest ofici, però jo he anat formant-me per la meva part: començant a l’escola d’hostaleria, amb cursos del gremi de Barcelona i amb altres formacions que realitzem en la pròpia empresa.

Octavi Franch

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.