Nova exposició: Francesc Català-Roca a la Pedrera

Una de les fonts més importants per conèixer la Història contemporània és la fotografia. Durant el segle XX van sorgir nombrosos fotògrafs d’immens talent que van saber estar en el moment oportú per captar la instantània perfecta. D’entre tots els fotògrafs catalans, un dels més destacats és Francesc Català-Roca, una figura interessant pel moment en què va exercir la seva professió, en plena època franquista, i per ser considerat el gran renovador de la fotografia espanyola als anys 50 gràcies al concepte neorealista que tenia del seu art.

D’aquesta manera, els seguidors de l’obra d’aquest fotògraf nascut a Valls (1922-1998) estan d’enhorabona: la sala d’exposicions CatalunyaCaixa de La Pedrera, a Barcelona, l’encerta en muntar la seva darrera exposició al voltant de la seva obra. Així, doncs, hi trobarem aquelles fotografies en blanc i negre amb què l’autor pretenia documentar situacions de la vida quotidiana, imatges caracteritzades per la recerca constant de llum en què les persones eren les protagonistes i amb les quals pretenia fer una aproximació a la realitat, sempre buscant punts de vista originals que conjuguessin bellesa i veritat.

El gruix de l’exposició, una acurada selecció del seu treball entre els anys 50 i 60, està integrat per les imatges que van ser publicades en el llibre que La Fàbrica i la Fundació Barrié de Vigo van dedicar a Català-Roca, a les quals cal sumar una quarantena d’imatges recuperades de l’arxiu del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya que demostren l’interès del fotògraf per l’arquitectura, i dos audiovisuals. A més, la mostra està acompanyada d’una sèrie d’objectes i eines emprades en fotografia que permetran al visitant fer-se una idea del món professional de Català-Roca.

L’exposició, estrenada el passat 19 de juliol, es podrà veure al Centre Cultural CatalunyaCaixa de La Pedrera fins al 25 de setembre de forma gratuïta, cada dia de 10:00 a 20:00 hores.

2 comentarios en “Nova exposició: Francesc Català-Roca a la Pedrera”

  1. Una gran exposició !!! La recomano a tothom k hi vagi pk val la pena donar una ullada aquest passat històric del anys 50-60 que ara ja tant sols son vestigis d’un tipus de vida ja enterrada per la modernitat i l’avantguarda dels temps actuals. Es interessant com a document històric i també com excel•lent obra creativa del fotògraf que ens mostra amb unes fotografies de gran format que permeten al observador aprofundir en els detalls una sèrie de fotografies molt ben trobades en quan el seu contingut i temàtica donant-nos un missatge clar i contundent en cadascuna de elles per partícip al seu observador amb diferents tècniques fotogràfiques, en les que realça el tema tractar de manera planera i concisa per paladejar lentament copsant tota la vivificadora acció k es produeix. M’ha encantat !!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.